Perníkový Ferino robí domáci vaječný likér
27.11.2013 13:36
Po menšej odmlke sa Perníkový Ferino vracia s novým receptom a naučí vás robiť domáci vaječný likér, ktorý nemôže počas sviatkov chýbať na žiadnom stole! A keď bude chýbať, nebudú sviatky. Tak.
Príprava Ferinovi zabrala tak 20 minút. Čo k tomu potreboval:
- 500 ml nesladeného kondenzovaného mlieka
- 350g krupicového cukru
- 1/2 vanilkového lusku
- 75ml brandy
- 75ml tmavého rumu (Ferino neodporúča Familiu)
- 5 žĺtkov
Ako na to? Perníkový Ferino prevaril kondenzované mlieko s krupicovým cukrom a vanilkovým luskom. Keď zmes vychladla, vybral z nej vanilku.
Pripravíme si vodnú kúpeľ. Do hornej misky pridáme žĺtky, prilejeme mliečnu zmes a miešame, kým nezhustne. Keď zmes zhustla Perníkový Ferino dal nabok úplne vychladnúť. Do vychladnutej zmesy pridal rum a brandy. Všetko prelejeme do flašky a dáme do chladničky. Večer vypijeme.