Perníkový Ferino o svojej voňavej izbe

06.12.2013 22:05

Perníkový Ferino vie, že ku vianočnej atmosfére neodmysliteľne patrí aj vôňa pomarančov alebo mandariniek, klinčekov a jabĺčok so škoricou. A prečo by ste si kupovali rôzne arómy, keď si takýto osviežovač vzduchu môžete doma vyrobiť aj sami a navyše bude ešte aj prírodný a estetický?

Samozrejme, aj nám aj Perníkovému Ferinovi je jasné, že skôr môžeme hovoriť o dekorácii ako o osviežovači vzduchu nakoľko vôňa nie je silná, ale práve naopak - jemná a vyprchá pomerne rýchlo, nič to však nemení na tom, že vám výroba spríjemní predvianočné chvíle napríklad s deťmi, a pekne naaranžované na stole pomôžu dotvoriť príjemnú rodinnú atmosféru. Perníkový Ferino pre vás túto inšpiráciu našiel, pretože vie, že cítiť sa doma príjemne najmä počas sviatkov je veľmi dôležité.

Postup je veľmi jednoduchý a ani nepotrebujete žiadny návod, ale Perníkový Ferino nenecháva nič na náhodu a vie, že ak si náš web prezeráte napríklad cez mobil, text je jednoduchší ako si prezerať obrázok na displeji a musiť si ho posúvať. Tak teda vezmeme si pomaranče, mandarínky alebo jabĺčka a do šupky vyrezávame vzory podľa vlastnej fantázie. Môžete použiť vyrezávatko na ovocie, alebo ak nemáte, dôkladne môžte očistiť a umyť vyrezávatko na keramickú hlinu. Ak nemáte ani jeden z týchto pomôcok, použite nožík. Perníkový Ferino by ale uprednostnil práve vyrezávadlo, pretože je s ním jednoduchšia manipulácia. Svoj výtvor môžete dotvoriť pozapichávaním klinčekov na ľubovoľné miesta. Tip Perníkového Ferina je vyskúšať aj kus škorice, ktorý sa vám istotne podarí niekam pekne naaranžovať.