Perníkový Ferino a pečie perníky
01.12.2013 21:30
Perníkový Ferino píše o Vianociach, vymýšľa bezlepkové recepty a vianočné drinky a úplne zabudol pridať svoj recept na vianočné perníky!
Vianoce sa nezadržateľne blížia a prišiel pravý čas na pečenie perníčkov. Perníky z tohto cesta budú potrebovať na odležanie/zmäknutie dva týždne, takže Ferino ide na vec.
Potrebujeme:
- 400g hladkej múky
- 75g masla
- 3 vajíčka - 2 cesto, 1 na potretie
- 140g múčkového cukru
- 2 lyžice medu
- 1 lyžička jedlej sódy
- 2 lyžičky mletého perníkového korenia
- 1/2 lyžičky škorice
- 1 lyžica holandského kakaa
Perníkový Ferino všetky suroviny zmiešal a spracoval na hladké nelepivé cesto. Cesto zabalí do potravinárskej fólie/celofánu a nechá v chladničke 12 hodín odležať. Potom cesto rozvaľkáme na pomúkovanej doske na hrúbku 3mm. Rozohrejeme rúru na 170°C. Z cesta vykrajujeme tvary a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Medzi kúskami nechávame medzery, pretože perníčky sa v rúre nafúknu. Perníky pečieme tak 10-12 minút (záleží od veľkosti perníkov). Po vybratí z rúry perníky natrieme rozšľahaným vajcom.
Kto by mal záujem Perníkový Ferino pridáva aj recept na bielkovú polevu na zdobenie:
- 1 bielko
- 140g extra jemného múčkového cukru
- 1 lyžička solamylu
- pár kvapiek citrónovej šťavy
Perníkový Ferino vyšľahal bielko s cukrom a solamylom. Pridal pár kvapiek citrónovej šťavy, kým nezískal polotuhú polevu
Dobrú chuť praje Perníkový Ferino