Perníkový Ferino a jeho exotický kapor
27.11.2013 21:51
Perníkového Ferina už omrzelo každý rok si dávať kapra v prézlach, a tak si tento rok spravil kapra v tempure/天ぷら !
Čo všetko na to potreboval?
- 4 filety z kapra (vykostené)
- 85g hladkej múky + na obaľovanie
- 1 lyžicu kukuričného škrobu
- 1/2 lyžice soli
- 150ml ľadovo vychladenej perlivej vody
- olej na smaženie
Na restovanú zeleninu si Perníkový Ferino pripravil:
- citrónovú trávu
- 2 lyžice sézamového oleja
- mrkvu nakrájanú na rezance
- pór, tiež nakrájaný na rezance
- 3cm kúsok zeleru, nakrájaný na rezance
- cukina, tiež na rezance
- červená paprika nakrájaná na rezance
- 1cm kúsok zázvoru, nakrájaný na plátky
- sójová omáčka
- šťava z limetky
- soľ
Perníkový Ferino obalil filety v múke. Na tempuru zmieal múku, kukuričný škrob, soľ, vajce a perlivú vodu. Zmes zľahka premiešal, do cestíčka sa nemôže dostať vzduch. Potom Ferino v hrnci rozpálil olej. Filety obalil v cestíčku a vhodil do oleja. Po správnosti sa majú potopiť a okamžite vyplávať na hladinu. Smažíme do zlatista.
Citonovú trávu Perníkový Ferino po celej dĺžke rozdrtil nožíkom. V hrnci rozpálil sézamový olej, pridal zeleninu a smažil tak 2 minúty. Pridal citrónovú trávu, zázvor, prelial sójovkou a limetkovou šťavou. Na záver posolil. Zeleninu podávame s kaprom v tempure.
Všetko popapáme a ideme rozbaliť darčeky..
Perníkový Ferino praje dobrú chuť!
Vianočné drinky
Perníkový Ferino mieša vianočné drinky
23.11.2013 00:02
Prichádza čas vianočných večierkov a Perníkový Ferino prináša zopár tipov ako sa predviesť pred kolegami a kamošmi. Zabudnite na vianočný punč a medovinu, skúste tieto vianoce posh drinčíky!
Vianočné brusnicové Mojito
Budeme potrebovať:
zväzok čerstvej mäty
1/2 šálky (trstinového)...