Perníkový Ferino a jeho exotický kapor

27.11.2013 21:51

Perníkového Ferina už omrzelo každý rok si dávať kapra v prézlach, a tak si tento rok spravil kapra v tempure/天ぷら !

Čo všetko na to potreboval?

  • 4 filety z kapra (vykostené)
  • 85g hladkej múky + na obaľovanie
  • 1 lyžicu kukuričného škrobu
  • 1/2 lyžice soli
  • 150ml ľadovo vychladenej perlivej vody
  • olej na smaženie
Na restovanú zeleninu si Perníkový Ferino pripravil:
  • citrónovú trávu
  • 2 lyžice sézamového oleja
  • mrkvu nakrájanú na rezance
  • pór, tiež nakrájaný na rezance
  • 3cm kúsok zeleru, nakrájaný na rezance
  • cukina, tiež na rezance
  • červená paprika nakrájaná na rezance
  • 1cm kúsok zázvoru, nakrájaný na plátky
  • sójová omáčka
  • šťava z limetky
  • soľ
 
Perníkový Ferino obalil filety v múke. Na tempuru zmieal múku, kukuričný škrob, soľ, vajce a perlivú vodu. Zmes zľahka premiešal, do cestíčka sa nemôže dostať vzduch. Potom Ferino v hrnci rozpálil olej. Filety obalil v cestíčku a vhodil do oleja. Po správnosti sa majú potopiť a okamžite vyplávať na hladinu. Smažíme do zlatista. 
Citonovú trávu Perníkový Ferino po celej dĺžke rozdrtil nožíkom. V hrnci rozpálil sézamový olej, pridal zeleninu a smažil tak 2 minúty. Pridal citrónovú trávu, zázvor, prelial sójovkou a limetkovou šťavou. Na záver posolil. Zeleninu podávame s kaprom v tempure. 
Všetko popapáme a ideme rozbaliť darčeky..
 
Perníkový Ferino praje dobrú chuť!
 

 

 

Vianočné drinky

Perníkový Ferino mieša vianočné drinky

23.11.2013 00:02
Prichádza čas vianočných večierkov a Perníkový Ferino prináša zopár tipov ako sa predviesť pred kolegami a kamošmi. Zabudnite na vianočný punč a medovinu, skúste tieto vianoce posh drinčíky!     Vianočné brusnicové Mojito Budeme potrebovať: zväzok čerstvej mäty 1/2 šálky (trstinového)...